Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Prezidentský palác vyvesí na znak solidarity s ČR čiernu vlajku

Na snímke na pol žrde stiahnuté vlajky pred Prezidentským palácom v súvislosti s úmrtím britskej kráľovnej Alžbety II. na znak úcty a solidarity s obyvateľmi Spojeného kráľovstva a štátov Commonwealthu 9. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Stane sa tak na znak úcty k obetiam tragickej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (UK) v Prahe. Rovnako aj solidarity a spolupatričnosti s občanmi ČR.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Pred Prezidentským palácom v Bratislave bude v sobotu (23. 12.) v čase štátneho smútku v Českej republike (ČR) od 8.00 do 20.00 h vztýčená čierna vlajka. Stane sa tak na znak úcty k obetiam tragickej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (UK) v Prahe. Rovnako aj solidarity a spolupatričnosti s občanmi ČR. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

V Česku bude v sobotu vyhlásený štátny smútok na uctenie si pamiatky obetí streľby, ktorá sa odohrala vo štvrtok (21. 12.) na UK v Prahe. Tragédia si vyžiadala 15 mŕtvych vrátane strelca a 25 zranených ľudí.