Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prezídium SDKÚ-DS jednomyseľne schválilo programové východiská

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Foto: TASR/Martin Baumann

Program bol schválený po diskusii nielen vedenia strany, poslancov NR SR, ale aj členskej základne vo všetkých regiónoch Slovenska.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Prezídium SDKÚ-DS na svojom včerajšom (12. 11) zasadnutí jednomyseľne schválilo programové východiská SDKÚ-DS, ktoré sú otvoreným dokumentom pre prípravu volebného programu strany na roky 2016 - 2020.

Prezídium ich odporučilo prijať Ústrednej rade SDKÚ-DS, ktorá sa bude konať v sobotu 17. novembra. Pre TASR to uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Programové východiská sú podľa neho zamerané na podporu strednej vrstvy a medzi ich priority patrí znižovanie daňového a odvodového zaťaženia, sporenie na dôchodky, ale napríklad aj poriadok a bezpečnosť, prístup k spravodlivosti, vymáhateľnosť práva či boj proti korupcii. "Celé programové východiská budú zverejnené v sobotu 17. novembra 2012," informuje Frešo.

Dodáva, že program bol schválený po diskusii nielen vedenia strany, poslancov NR SR, ale aj členskej základne vo všetkých regiónoch Slovenska.

"Každý člen SDKÚ-DS dostal možnosť tento dokument pripomienkovať, čo sa stalo po prvýkrát v histórii strany. Z tejto diskusie vzišlo množstvo podnetov, ktorými sa bude strana zaoberať a dopracovávať ich. Programové východiská SDKÚ-DS budú otvorené aj pre širokú verejnosť a jej reakcie budeme pozorne vnímať," vyhlásil Frešo. "SDKÚ-DS týmto začala s obrodou a návratom k pôvodným hodnotám a je pripravená byť otvorená novým ľuďom, novým nápadom a novým myšlienkam," podčiarkol predseda SDKÚ-DS.