Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prezídium SDKÚ stále nevypísalo primárky na volebného lídra

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, archívne foto Foto: Archív SDKÚ-DS

Ľudovít Kaník neverí, že primárky budú. Naďalej si myslí, že SDKÚ-DS na čele s Frešom skončila a že s ňou takto nikto nechce spolupracovať.

Bratislava 3. júla (TASR) - Prezídium SDKÚ-DS na čele s Pavlom Frešom ešte stále nevyhlásilo primárne voľby na lídra pre budúcoročné parlamentné voľby. Frešo tvrdí, že je ešte čas. Reči o tom, že s jeho stranou v pravici kolegovia už nepočítajú, nechce komentovať.

"Pamätám si, že SDKÚ-DS volila volebného lídra tri-štyri mesiace pred voľbami. Netreba z toho robiť žiadnu drámu," reagoval na otázku, kedy budú primárne voľby, keďže do parlamentných volieb zostáva niekoľko mesiacov. Voľby majú byť na jar 2016.

Ľudovít Kaník neverí, že primárky budú. Naďalej si myslí, že SDKÚ-DS na čele s Frešom skončila a že s ňou takto nikto nechce spolupracovať. Šancu pre voličov pravice vidí Kaník v spájaní pravice.

"S pánom Kaníkom sme boli na káve a porozprávali sa o tom, ako si to predstavujeme. Ja sa budem držať toho, čo robím celú svoju politickú kariéru. Sily reálne spájam a len o tom nerozprávam niekde pred kamerami," povedal Frešo.

Viacerí predstavitelia pravice už s Frešovou SDKÚ-DS nepočítajú. Napríklad predseda Mostu-Híd Béla Bugár vidí alternatívu voči Smeru-SD v spojení Mostu-Híd, KDH a Siete. Hnutia OĽaNO a NOVA už spojenectvo oznámili, SaS sa má rozhodnúť, či sa pripojí alebo pôjde do volieb sama.

Frešo nechce komentovať vyjadrenia kolegov, podľa ktorých s SDKÚ-DS nepočítajú. Výsledky, ktoré SDKÚ-DS dosahuje, sú podľa Freša lepšie ako priemer. To, či vo voľbách 2016 SDKÚ-DS prekročí brány parlamentu, je podľa Freša "vecou našej vlastnej roboty".