Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Pri nehode vojenskej Tatry sa zranilo 17 vojakov, šesť ťažko

Sedem profesionálnych vojakov utrpelo popoludní 18. mája 2017 zranenia pri nehode vojenskej Tatry 815 v priestore Vojenského útvaru Močiar pri Žiari nad Hronom, z toho dvaja sú zranení ťažko. Foto: FOTO TASR - Jozef Poliak

Udalosť sa stala v priestore Vojenského útvaru Močiar pri Žiari nad Hronom. Vozidlo sa prevrátilo.Vojaci prevážaní vrtuľníkom utrpeli zranenia hlavy, hrudníka či chrbtice.

Bratislava 18. mája (TASR) - Šesť ťažko zranených vojakov (vrátane jednej ženy) si vyžiadala dnešná nehoda vojenskej Tatry 815 cestou z Vojenského útvaru Močiar pri Žiari nad Hronom, troch z nich transportovali do nemocníc letecky. Celkove sa na poľnej ceste pri obci Jalná zranilo dnes popoludní 17 profesionálnych vojakov z Krídla velenia a riadenia prieskumu Vzdušných síl Ozbrojených síl SR.

Hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková informovala, že celkove sa vo vozidle, ktoré zišlo z vozovky a prevrátilo sa, nachádzalo 20 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Vojaci sa vracali z odbornej prípravy. Na mieste zasahoval Hasičský a záchranný zbor Ministerstva vnútra SR a zdravotníci.
Snímka je z miesta, kde záchranári ošetrovali zranených profesionálnych vojakov po tom, ako sa na ceste medzi obcami Močiar a Trnava Hora prevrátilo ich auto do potoka.
Foto: FOTO TASR - Jozef Poliak

Udalosť vyšetruje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Žiar nad Hronom v súčinnosti s Vojenskou políciou pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Bezprostredne boli informovaní aj rodinní príslušníci.

Vzhľadom na to, že minister obrany SR Peter Gajdoš bol v čase udalosti na rokovaniach v Bruseli, koordináciou riešenia udalosti poveril šéfa krízového štábu MO SR štátneho tajomníka Mariána Saloňa. Ten už jedného z ťažko zranených aj navštívil v nemocnici. Udalosťou sa okamžite začala zaoberať aj komisia náčelníka Generálneho štábu OS SR.