Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Prieskum: Ľudia pri riešení pandémie oceňujú najmä zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Prieskum realizovala agentúra na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov vo veku 15 až 79 rokov na prelome februára a marca 2021.

Bratislava 26. marca (TASR) - Až 64 percent obyvateľov Slovenska vníma v boji s pandémiou najviac pozitívne prácu zdravotníkov zdravotníckych zariadení. Ako druhé najviac pomáhajúce inštitúcie oceňujú ľudia samosprávy. Aktivity miest a obcí vníma ako významnú pomoc 41 percent obyvateľov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Go4insight.

Na treťom mieste sa s pomerne výrazným odstupom (17 percent) objavili obchody, respektíve maloobchodné reťazce. Na štvrtom mieste sa umiestnila vláda SR, ktorej prínos v boji s pandémiou a jej následkami oceňuje 14 percent obyvateľov Slovenska. Päticu najviac oceňovaných inštitúcií uzatvárajú neziskové a charitatívne organizácie, ktorých prácu v boji s pandémiou výrazne oceňuje 13 percent obyvateľov.

Na šiestom mieste sa umiestnili internetové obchody (12 percent), nasledujú cirkvi (11 percent), médiá (8 percent), telekomunikační operátori (7 percent) a banky (5 percent).

Prieskum realizovala agentúra na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov vo veku 15 až 79 rokov na prelome februára a marca 2021. Realizovaný bol metódou multimode - kombináciou osobného a online dopytovania.