Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Voľby by vyhral Smer-SD pred SaS a ĽSNS

Plénum parlamentu. Foto: TASR/Jakub Kotian

Vládny SMER-SD by získal 26,2 percenta hlasov, strana Sloboda a solidarita 13,8 percenta a Kotlebova strana ĽSNS 10,1 percenta hlasov. Agentúra Focus urobila prieskum 4. až 11. októbra.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom októbra, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 26,2 percenta. Ako druhá najsilnejšia by skončila SaS, podporilo by ju 13,8 percenta respondentov. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu agentúry Focus, ktorý sa realizoval 4. až 11. októbra na reprezentatívnej vzorke 1003 respondentov.

Na tretej priečke by skončila ĽSNS, volilo by ju 10,1 percenta oslovených. Nasledovali Sme rodina - Boris Kollár (9,4 percenta), OľaNO-NOVA (8,5 percenta) a SNS so ziskom 8,1 percenta. Do parlamentu by sa ešte dostali KDH (7,3 percenta) a Most-Híd (šesť percent). Pred bránami Národnej rady SR by ostala SMK-MKP (4,2 percenta). Ostatné strany alebo hnutia by nezískali ani dvojpercentnú podporu.




Respondenti v prieskume odpovedali na otázku "Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?

Na voľbách by sa zúčastnilo 67,8 percenta opýtaných, 20,1 percenta respondentov by nešlo voliť a 12,1 percenta nevedelo, či sa zúčastní.