Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Najvernejších voličov má Smer-SD

Na snímke zľava predseda strany Smer- SD a premiér SR Robert Fico, podpredseda strany Marek Maďarič, predsedníčka klubu poslancov strany v NR SR Jana Laššáková, podpredseda Dušan Čaplovič a generálny manažér Smeru-SD Ján Richter. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Najmenej stabilných voličov majú strany #Sieť a SaS.

Bratislava 18. februára (TASR) - Najvernejších voličov má strana Smer-SD. Dvaja z troch jej voličov už za žiadnych okolností svoje rozhodnutie odovzdať jej hlas pred nadchádzajúcimi marcovými parlamentnými voľbami nezmenia, ukázal aktuálny prieskum agentúry AKO.

Verných voličov má aj strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko a hnutie OĽaNO-NOVA. Pevnosť rozhodnutia deklarovalo šesť z desiatich voličov Mariana Kotlebu a takmer polovica z voličov OĽaNO-NOVA. Zároveň ale každý desiaty volič hnutia tvrdí, že je veľmi náchylný voliť niekoho iného.

Najmenej stabilných voličov majú strany #Sieť a SaS. Osem z desiatich súčasných voličov #Siete pripustilo ešte možnú zmenu rozhodnutia. U voličov SaS je takýchto váhajúcich sedem z desiatich. Najvyšší podiel voličov extrémne náchylných na zmenu súčasnej preferencie má hnutie Sme rodina-Boris Kollár (13 %). Odchodom sú ohrozené aj strany SNS, KDH a čiastočne aj Most-Híd, odhalil prieskum.

Prieskum agentúra AKO realizovala telefonicky od 12. do 18. februára na vzorke 1200 respondentov. Tým, ktorí uviedli konkrétnu politickú stranu, bola položená aj otázka: "Vybrali ste si jednu z politických strán. Ako pevné je toto vaše rozhodnutie?".

TASR informovala Kamila Hríchová, riaditeľka pre výskum agentúry AKO.