Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Smer by v decembri volilo 27,7 , druhá je SaS, tretia ĽSNS

Národná rada Slovenskej republiky Foto: TASR - Martin Baumann

Nasleduje SNS, piate je hnutie OĽaNO-NOVA.Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina, Most-Híd a KDH.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Ak by sa parlamentné voľby konali v polovici decembra, vyhral by ich Smer-SD, ktorý by volilo 27,7 percenta ľudí. Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre agentúru SITA robila agentúra Polis od 11. do 20. decembra na vzorke 1275 dospelých respondentov.

Druhá v prieskume verejnej mienky skončila SaS so ziskom 15,9 percenta opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnila ĽSNS, ktorú by volilo 11 percent Slovákov. Nasleduje SNS s 10,6 percentami hlasov, piate je hnutie OĽaNO-NOVA (9,5 percent).

Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina (7,7 percent), Most-Híd (6 percent) a KDH (5,5 percent). Mimo parlamentu by opäť zostala SMK so štyrmi percentami. Nad jedno percento hlasov by mala KSS a inú stranu alebo hnutie by podporilo 0,9 percenta opýtaných.

Smer-SD by podľa takýchto výsledkov obsadil v parlamente 44 poslaneckých kresiel, SaS 25, ĽSNS 18, SNS 17, OĽaNO-NOVA 15, Sme rodina 12, Most-Híd desať a KDH deväť mandátov.

Voliť by podľa prieskumu išlo 61 percent respondentov. Nehlasovalo by 16 percent opýtaných a nerozhodnutých bolo 23 percent.