Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Prieskum Ipsos: Voľby by v septembri vyhral Smer-SD, nasleduje PS

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do parlamentu by sa dostali aj koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia (8,2 percenta), ktorá na vstup do parlamentu potrebuje najmenej sedem percent.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Voľby do Národnej rady (NR) SR by v septembri vyhral Smer-SD so ziskom 20,6 percenta hlasov. Nasleduje hnutie Progresívne Slovensko (PS) s 19,8 percenta a Hlas-SD s 11,9 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N.

Do parlamentu by sa dostali aj koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia (8,2 percenta), ktorá na vstup do parlamentu potrebuje najmenej sedem percent. Nasleduje Republika (7,6 percenta) a SaS so ziskom sedem percent hlasov. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH (5,9 percenta) a SNS (5,7 percenta).

Pred bránami parlamentu by zostali Sme rodina so ziskom štyroch percent, Aliancia - Szövetség (3,4 percenta), Demokrati (3,3 percenta), Kotlebovci - ĽS Naše Slovensko (1,6 percenta). Menej ako jedno percento by mali Modrí, Most Híd (0,6 percenta) a Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana (0,1 percenta). Zvyšné strany by získali spolu 0,4 percenta hlasov.

Smer-SD by získal v parlamente 36 mandátov, PS 34. Hlas by mal 21 poslancov, koalícia OĽANO a priatelia 14 a Republika 13. SaS by získala 12 kresiel, SNS a KDH zhodne po desať mandátov.

Prieskum bol vykonaný na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov 22. až 25. septembra.