Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prieskum NMS: Voľby by v septembri vyhralo PS, nasleduje Smer a Hlas

Na snímke predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka. Foto: TASR - Martin Baumann

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia (3,1 percenta), Demokrati (2,3 percenta), ĽSNS (1,8 percenta), Modrí, Most-Híd s 1,1 percenta.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Voľby do Národnej rady (NR) SR by v septembri vyhralo hnutie Progresívne Slovensko so ziskom 19,7 percenta hlasov. Nasleduje strana Smer-SD s 19,4 percenta a Hlas-SD s 10,5 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research Slovakia pre denník Sme.

Do parlamentu by sa dostali aj koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia (9,5 percenta), ktorá na vstup do parlamentu potrebuje najmenej sedem percent. Nasleduje Republika (8,5 percenta) a SaS (5,7 percenta). SNS a KDH by mali zhodne po 5,4 percenta. Do NR SR by sa dostalo aj hnutie Sme rodina s 5,2 percenta.

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia (3,1 percenta), Demokrati (2,3 percenta), ĽSNS (1,8 percenta), Modrí, Most-Híd s 1,1 percenta. Strana Spravodlivosť a Komunistická strana by získali rovnako po 0,4 percenta. Ostatné strany by volilo 0,3 percenta ľudí.

PS a Smer-SD by získali v parlamente 33 mandátov. Hlas by mal 18 poslancov, koalícia OĽANO a priatelia 16 a Republika 14. Po deväť kresiel by mali KDH, Sme rodina, SNS a SaS.

Prieskum bol vykonaný na reprezentatívnej vzorke 1411 respondentov 21. až 24. septembra.