Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Voľby by vyhral Smer, Sme rodina a SMK majú päť percent

NR SR, ilustračné foto. Foto: TASR/Andrej Galica

Na druhom mieste by skončila SaS (15,5 percenta), za ňou by nasledovala SNS (11,5 percenta).

Bratislava 19. júla (TASR/Teraz.sk) - Podpora najsilnejšej vládnej strany je približne na úrovni výsledku z parlamentných volieb z marca 2016. Podľa aktuálneho volebného prieskumu agentúry Median SK by Smer-SD získal 28,5 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila SaS (15,5 percenta), za ňou by nasledovala SNS (11,5 percenta).

Prieskum posúva do parlamentu aj OĽaNO-NOVA (10,5 percenta), ĽSNS (8 percent), KDH (6,5 percenta) a Most-Híd so šiestimi percentami. Podľa prieskumu by sa na hranici zvoliteľnosti ocitli strany Sme rodina a SMK s piatimi percentami. Najväčší prepad preferencií má od volieb strana #Sieť (1,5 percenta), ktorá by skončila mimo Národnej rady SR.



Na voľbách do Národnej rady SR by sa určite zúčastnilo 35 percent opýtaných, 17 percent sa vyjadrilo, že sa skôr zúčastnia, a okolo dvoch percent ešte nebolo rozhodnutých. K volebným urnám by určite nepristúpilo 42 percent respondentov a ďalšie štyri percentá by sa skôr nezúčastnili.

Reprezentatívny prieskum sa realizoval formou osobných rozhovorov a prostredníctvom webových dotazníkov na vzorke 1017 respondentov starších ako 18 rokov od 15. mája do 11. júna.

TASR dnes informoval Michal Mislovič z agentúry Median SK.