Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Primaciálny palác bude počas Svetového dňa diabetu nasvietený na modro

Primaciálny palác v Bratislave, archívne foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Občianske združenie Diador za svojich členov i za ostatných ľudí s diabetom bojuje na úrovni štátnych inštitúcií a orgánov, kde sa zasadzuje o ich práva.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Primaciálny palác v Bratislave bude v utorok (14. 11.) pri príležitosti Svetového dňa diabetu nasvietený na modro. Informovalo o tom občianske združenie Diador, ktoré v tento deň zároveň v paláci slávnostným gala oslávi 35. výročie svojho vzniku.

Diador sa venuje činnosti na pomoc ľuďom s diabetom a spája mladých ľudí s týmto ochorením po celom Slovensku. Organizuje rôzne podujatia v oblasti edukácie, prevencie a voľného času na poli kultúry a športu a pomáha aj v sociálnych a právnych otázkach. Za svojich členov i za ostatných ľudí s diabetom bojuje na úrovni štátnych inštitúcií a orgánov, kde sa zasadzuje o ich práva.

K tradičným podujatiam patria napríklad celoslovenská predajná výstava potravín vhodných pre ľudí s diabetom, letné a zimné liečebno-rekondičné pobyty, cyklus edukačných besied "Život s diabetom", športový deň Diadoru, ale aj pravidelná účasť reprezentačného tímu na majstrovstvách Európy vo futsale ľudí s diabetom pod názvom DiaEuro. "Takto Diador poukazuje na to, že aj s diabetom sa dá žiť plnohodnotný život , ktorý sa v mnohom nelíši od života ľudí bez diabetu," uviedlo združenie.