Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Pripravovaná dráma o vražde Kuciaka získala vo Francúzsku ocenenie

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Porota vybrala seriál spomedzi 15 projektov, súčasťou ocenenia je štipendium 50.000 eur.

Lille 20. marca (TASR) - Pripravovaný slovenský seriál Naši ľudia bol v utorok ocenený na televíznom festivale Series Mania Forum 2024 vo francúzskom Lille, informuje TASR.

Na príprave politického seriálu sa podieľa režisérka Tereza Nvotová a Miro Šifra, producentmi sú Jakub Viktorín a Tomáš Hrubý. Porota vybrala seriál spomedzi 15 projektov, súčasťou ocenenia je štipendium 50.000 eur.

Kriminálna miniséria prinesie mozaikovo rozprávaný príbeh nájomnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorá otriasla v roku 2018 celým Slovenskom.

"Nie je to cena len pre nás, je to hlavne odkaz pre rodičov Jána a Martiny: stále je tu veľa ľudí, ktorí nezabudli, čo sa stalo. A nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí. Podpora od najväčšieho televízneho festivalu znamená, že tento projekt nezomrie, aj keď na Slovensku oň nemá paradoxne záujem žiadna televízia," uviedla Nvotová na sociálnej sieti Facebook.

Najväčšie koprodukčné fórum zamerané na televízne seriály v Európe sa vo francúzskom Lille koná od 19. do 21. marca a privíta každoročne 3800 televíznych a filmových profesionálov.