Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave sa odročí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Naposledy sa pojednávalo v kauze na začiatku júna, keď takmer šesť hodín trval výsluch na doživotie v iných kauzách odsúdeného bossa zemplínskeho podsvetia Branislava A.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004, ktorý bol naplánovaný pred Okresným súdom Bratislava I na štvrtok 27. októbra, sa neuskutoční. Dôvodom je práceneschopnosť jedného z členov senátu.

"Okresný súd Bratislava I na základe písomného oznámenia člena senátu (zdravotné dôvody) zrušil hlavné pojednávanie vo veci obžalovaného B.A. a spol., vytýčené na deň 27. októbra," informoval dnes TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Kedy sa bude vo veci konať, nie je zatiaľ známe.

Naposledy sa pojednávalo v kauze na začiatku júna, keď takmer šesť hodín trval výsluch na doživotie v iných kauzách odsúdeného bossa zemplínskeho podsvetia Branislava A. Z dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave je obžalovaný on a jeho traja komplici.

Okrem Branislava A. sú v tomto prípade obžalovaní Karol M., nachádzajúci sa stále v Belize, Jozef B. a Nikola P., ktorí dávajú svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v ich neprítomnosti. Voči Karolovi M. sa koná stále ako voči ušlému.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Bossa zemplínskej zločineckej skupiny Branislava A. odsúdil vo februári tohto roku trojčlenný senát Najvyššieho súdu (NS) SR v inej kauze - vraždy Arpáda Nistora a ďalších závažných trestných činov na doživotie.

NS SR na svojom verejnom zasadnutí koncom februára zamietol odvolania Branislava A. a jeho troch komplicov voči minuloročnému verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR vtedy v záverečnom návrhu uviedol, že rozsudok ŠTS pokladá za zákonný. Branislav A. čelí okrem toho aj ďalším súdnym procesom na iných slovenských súdoch.