Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Proces v kauze prípravy vraždy S. Volzovej bude pokračovať v piatok

Na snímke vpravo Pavol R. a uprostred advokát Marek Para počas pojednávania v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

V tento deň by mal vypovedať Pavol R. i na doživotie odsúdený Róbert L. Volzová sa v obave o svoj život, ako na záver štvrtkového pojednávania uviedol jej právny zástupca Roman Kvasnica, nedostaví.

Bratislava 23. mája (TASR) - Predseda senátu Okresného súdu Bratislava II Pavol Juhás prerušil hlavné pojednávanie s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom R., ktorý je obžalovaný v prípade prípravy vraždy svojej spoločníčky Silvie Volzovej.

V procese, v ktorom figurujú ako spoluobžalovaní bos sýkorovcov Róbert L. alias Kýbel, banskobystrický bos Mikuláš Č. a jeho bývalý komplic Miloš K., bude pokračovať v piatok (24. 5.). V tento deň by mal vypovedať Pavol R. i na doživotie odsúdený Róbert L. Volzová sa v obave o svoj život, ako na záver štvrtkového pojednávania uviedol jej právny zástupca Roman Kvasnica, nedostaví. Chce však spolupracovať so súdom. Nato predseda senátu povedal, že orgány činné v trestnom konaní zabezpečia jej ochranu. Volzová sa podľa Kvasnicu domnieva, že vyšetrovanie bolo ovplyvňované a slovenské orgány nedokážu zabezpečiť jej bezpečnosť.

Vo štvrtok na prvom hlavnom pojednávaní Miloš K. priznal svoju vinu a urobil vyhlásenie o vine. Podobne ako predtým v prípade Mikuláša Č. trojčlenný senát jeho priznanie o vine neprijal, a tak bol tento obžalovaný, ktorý si aktuálne odpykáva trest odňatia slobody vo výške 14,5 roka, vypočutý ako svedok. Pojednávanie trvalo vo štvrtok šesť hodín.

Proces s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom R., ktorý je obžalovaný v prípade prípravy vraždy svojej spoločníčky Volzovej, sa začal vo štvrtok za prísnych bezpečnostných opatrení v bratislavskej väznici - Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody.

Troch obžalovaných - Mikuláša Č., Róberta L. a Miloša K. na proces eskortovali kukláči. Na úvod pojednávania ako prokurátor KP Bratislava, tak aj všetci štyria obžalovaní odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste. "Nemôžem uzatvoriť dohodu pre niečo, čo sa nikdy nestalo," vyhlásil Róbert L., ktorý si v súčasnosti odpykáva za viacero mafiánskych vrážd doživotný trest odňatia slobody. Takmer zhodne zareagoval aj exminister Pavol R.