Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Proces v kauze vrážd dôchodcov vo Vinosadoch museli opäť odročiť

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Už po piaty raz po sebe musel dnes predseda senátu Okresného súdu Bratislava I odročiť proces v prípade brutálnej vraždy dvoch dôchodcov vo Vinosadoch v marci 2010.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Už po piaty raz po sebe musel dnes predseda senátu Okresného súdu Bratislava I odročiť proces v prípade brutálnej vraždy dvoch dôchodcov vo Vinosadoch v marci 2010, z ktorej sú obžalovaní dvaja mladíci - Márius M. a Lukáš T. Teda ani dnes sa nepristúpilo k výsluchu posledného svedka a znalca a k čítaniu záverečných rečí, či vyhláseniu rozsudku.

Dôvodom dnešného odročenia bola opätovná neprítomnosť posledného svedka a znalca a zároveň ospravedlnená neúčasť prísediacej senátu. V pojednávaní by sa malo pokračovať v druhej polovici júna. "Je to strašné, je to choré, že sa takýto prípad nedarí tak dlho na súde uzavrieť," reagovali na poslednom odročenom februárovom pojednávaní viacerí pozostalí obetí.

Trojčlenný senát prijal obžalobu na svojom verejnom zasadnutí už koncom augusta 2011 a zároveň vtedy vytýčil termín hlavného pojednávania s Máriusom M. a Lukášom T. Obeťami tínedžerov boli 99-ročný Američan a 83-ročný dôchodca z obce Vinosady. Mladíci sú obžalovaní z vraždy spolupáchateľstvom čiastočne dokonanej, čiastočne v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom.

V čase brutálnej dvojnásobnej vraždy z marca 2010 v obci Vinosady mal jeden z obvinených 19 a druhý 17 rokov. Lukáš T. a Márius M. podľa polície a obžaloby 27. marca 2010 v dopoludňajších hodinách neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici vo Vinosadoch. Následne usmrtili 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení. Vo vnútri rodinného domu sa nachádzala aj 80-ročná žena, ktorú sa dvaja obvinení mladíci rovnako pokúsili usmrtiť. Obvinení jej spôsobili päť bodných rán na chrbte a dve bodné rany v oblasti hrude. Za tento brutálny skutok hrozí Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20 – 25 rokov alebo doživotie. Mladistvému, vtedy 17-ročnému Lukášovi T., sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.