Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru sa v utorok neuskutoční

Ilustračné foto.Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vo februári vypovedal na súde v tejto veci aj Mikuláš Černák. Vo svojej výpovedi usvedčil troch z pätice obžalovaných – Ľuboša F., Richarda B. a Milana M.

Bratislava 8. januára (TASR) - Proces v kauze vraždy bratislavského bossa Miroslava Sýkoru naplánovaný na utorok (9.1.) na Okresnom súde Bratislava I sa neuskutoční.

Ako TASR informoval Krajský súd v Bratislave, dôvodom je ospravedlnenie obžalovaného Luboša F. pre práceneschopnosť.

Vo februári vypovedal na súde v tejto veci aj Mikuláš Černák, bývalý boss banskobystrického podsvetia a viacnásobný vrah. Vo svojej výpovedi usvedčil troch z pätice obžalovaných – Ľuboša F., Richarda B. a Milana M.

Podľa poznatkov Černáka Sýkoru zastrelili členovia vlastnej skupiny na čele s dnes nebohým Petrom Križanovičom alias Duranom. Stalo sa tak po roztržke týkajúcej sa nerozdelenia lupu získaného lúpežou nitrianskej pobočky VÚB banky v januári 1996.

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., Milana M. a Ľuboša F.

Sýkoru mali zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli tromi ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.