Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Procházka, A. Hrnčiar a M. Beblavý podporujú A. Kisku

Spoločný brífing poslancov Národnej rady SR Radoslava Procházku (uprostred), Miroslava Beblavého (vľavo) a Andreja Hrnčiara vo foyeri NR SR v Bratislave Foto: TASR/Michal Svítok

Hrnčiar zároveň potvrdil, že táto trojica politikov sa stretáva už dlhšie a diskutuje na rôzne politické témy.

Bratislava 26. marca (TASR) - Poslanci Národnej rady SR Radoslav Procházka (nezaradený), Andrej Hrnčiar (Most-Híd) a Miroslav Beblavý (nezaradený) dnes opätovne vyslovili podporu prezidentskému kandidátovi Andrejovi Kiskovi. Podľa nich je to dobrý uchádzač o post hlavy štátu.

"V sobotu (29.3.) svojím vlastným hlasom podporím Andreja Kisku," zopakoval na tlačovej konferencii v parlamente Procházka. "V prvom kole bol mojím kandidátom Procházka, ale Kiska preukázal, že bude dobrým prezidentom. Slovensko potrebuje nádej. Sme v situácii, keď si 70 percent ľudí myslí, že SR ide zlým smerom. Robert Fico už preukázal, že nevie ponúknuť novú nádej, preto potrebujeme zmenu. Verím, že voľby vyhrá Andrej Kiska a držím mu palce," povedal Beblavý s tým, že ak sú nejakí priaznivci, pre ktorých je jeho názor dôležitý, tak ich prosí, aby išli voliť Kisku.



Podľa Hrnčiara Slovensko potrebuje silného prezidenta. "Vyzývam všetkých, ktorým záleží na osude krajiny, aby išli voliť a prejavili svoj osobný názor. Je dôležité v sobotu nezostať doma. Ja budem voliť Kisku," deklaroval.

Hrnčiar zároveň potvrdil, že táto trojica politikov sa stretáva už dlhšie a diskutuje na rôzne politické témy. O svojej budúcnosti však ešte dnes hovoriť nechceli. V zákulisí sa hovorí o tom, že Procházka a Hrnčiar sa vzdajú poslaneckých mandátov a plánujú založenie politickej strany.



Svoju politickú budúcnosť zatiaľ taja



Poslanci NR SR Radoslav Procházka (nezaradený), Andrej Hrnčiar (Most-Híd) a Miroslav Beblavý (nezaradený) stále nepovedali, ako si predstavujú svoju politickú budúcnosť. V kuloároch sa hovorí, že Procházka a Hrnčiar sa vzdajú poslaneckých mandátov. Procházka ani Hrnčiar to zatiaľ prezradiť nechcú. Tvrdia, že budú informovať včas.

Procházka na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že zloženie aktérov tlačovky nie je náhodné. Zišli sa na nej Procházka, Hrnčiar a Miroslav Beblavý (nezaradený). Procházka neprezradil, či sa vzdá mandátu. Hrnčiar tiež nepovedal, či odchádza z klubu Mostu-Híd a či položí mandát. Údajne stále váha, v Moste-Híd však predpokladajú, že napokon predsa len odíde. TASR to potvrdili viaceré zdroje z prostredia Mostu-Híd, ktoré si neželajú byť menované.

Ak by Hrnčiar klub opustil, mal by sa vraj vzdať aj poslaneckého mandátu. Vlani vo februári vyhlásil, že ak odíde od bugárovcov, poslanecký mandát položí. V parlamente by ho mala nahradiť Edita Pfundtnerová, ktorá po parlamentných voľbách v roku 2012 odišla zo strany Most-Híd. Bugárovci s ňou už vraj hovorili. Pfundtnerová nevylúčila možnosť, že by sa ujala mandátu, ak by Hrnčiar skutočne odišiel. "Ale nechcem predbiehať, pán Hrnčiar sa mandátu zatiaľ nevzdal," povedala dnes pre TASR.

Hrnčiar avizoval, že rozhodnutie o odchode z Mostu-Híd oznámi dnes. Na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente ohlásil len svoju podporu pre prezidentského kandidáta Andreja Kisku. Na otázku TASR, či odchádza alebo zostáva v klube Mostu-Híd odpovedal, že dnes sú dôležité prezidentské voľby a ostatné témy a rozhodnutia sú druhoradé. "Takže dnes svoje stanovisko nepoviem," poznamenal.