Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Procházka priznal stretnutie s Robertom Kaliňákom

Líder strany #Sieť Radoslav Procházka. Foto: TASR/Martin Baumann

Priznal to po dnešnom neformálnom rokovaní s predsedom SaS Richardom Sulíkom na margo medializovaných informácií, že Procházka aj s podpredsedom strany Hrnčiarom rokoval v nedeľu na Úrade vlády SR.

Bratislava 9. marca (TASR) - Líder #Siete Radoslav Procházka sa videl v nedeľu (6.3.) s podpredsedom Smeru-SD a ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Priznal to po dnešnom neformálnom rokovaní s predsedom SaS Richardom Sulíkom na margo medializovaných informácií, že Procházka aj s podpredsedom strany Andrejom Hrnčiarom rokoval v nedeľu na Úrade vlády SR.

"Stretnutie bolo absolútne nedôležité. Aj jeho výsledok, aj jeho priebeh. Súčasťou mojej práce ako predsedu parlamentnej strany je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných strán. Je to nielen moje právo, ale aj povinnosť voči strane a voličom," zdôraznil Procházka s tým, že to bol osobne on, kto dal návrh predsedníctvu #Siete odmietnuť rokovania o zostavení vlády so Smerom-SD, pričom tento návrh prešiel.

"Kde som bol alebo nebol, nie je vaša vec, ale vec mojej strany, mojich voličov. Nerokoval som s Robertom Ficom (Smer-SD) o zostavení vlády. Neformálna komunikácia s kýmkoľvek je súčasť mojej práce a moja povinnosť," povedal na margo nedele.

Sulík označil rozhovor s lídrami #Siete za dobrý a konštruktívny. Pokračovať bude vo štvrtok (10.3.), keď sa o 11. hodine stretne s Borisom Kollárom (Sme rodina). V utorok (8.3.) už rokoval s Bélom Bugárom (Most-Híd) a Danielom Lipšicom (OĽaNO-NOVA). "Máme dôvod robiť si nádej aj do ďalších dní," doplnil Procházka.