Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Peter Plavčan: Profil ministra školstva

Na snímke vľavo minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan si preberá menovací dekrét z rúk prezidenta SR Andreja Kisku (vpravo) v Bratislave 23. marca 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Plavčan je nominant Slovenskej národnej strany.

Bratislava 23. marca (TASR) - Po parlamentných voľbách, ktoré sa konali 5. marca 2016 a v ktorých zvíťazila strana Smer-SD so ziskom 28,28 percenta hlasov oprávnených voličov (49 poslaneckých kresiel), prezident SR Andrej Kiska 9. marca poveril Roberta Fica zostavením novej slovenskej vlády. Spolu so Slovenskou národnou stranou (SNS), stranami Most-Híd a #Sieť podpísali dohodu o spoločnej koalícii pri vytvorení vlády SR. Prezident Andrej Kiska na základe návrhu Roberta Fica vymenoval jej členov.

TASR prináša prehľad členov vládneho kabinetu Roberta Fica a ich profily.

PETER PLAVČAN (nominant SNS) - člen vlády SR a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR

Peter Plavčan sa narodil 22. júna 1960. Absolvoval štúdium na Fakulte riadenia Vysokej školy ekonomickej, pedagogické vzdelanie nadobudol na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave, pôsobil na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici a na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Bol zamestnaný v Ústave informácií a prognóz školstva a na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR. V súčasnosti je generálnym riaditeľom Sekcie vysokých škôl, vedy a výskumu na ministerstve školstva. Vo svojej práci sa zaoberá koordinovaním a usmerňovaním vysokých škôl v oblasti riadenia a podieľa sa na formovaní vysokoškolskej politiky v SR. Dlhodobo (od roku 1993) sa podieľa na formovaní európskej vysokoškolskej politiky v rôznych medzinárodných orgánoch na európskej úrovni. Venoval sa výskumu v oblasti riadenia a ekonomiky vzdelávania, prednáša na vysokých školách v tejto a príbuzných oblastiach a školí doktorandov ako budúcich vedeckých pracovníkov. Pôsobí ako člen vedeckej rady na Fakulte managementu Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Bol členom rady Študentského pôžičkového fondu.