Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Cisco Networking Academy oslávil 15 rokov

Ocenení za výnimočný prínos k rozvoju programu Cisco Networking Academy na Slovensku Foto: Cisco

Do Sieťového akademického programu Cisco Networking Academy sa zapojilo už viac ako 25-tisíc študentov.

Bratislava 15. novembra (TASR) -Ukážkou výnimočnej spolupráce verejného a súkromného sektora vo vzdelávaní je Sieťový akademický program Networking Academy. Pri príležitosti 15. výročia programu boli ocenení pedagógovia, lektori a osobnosti, ktorí prispeli k rozvoju programu na Slovensku. Záštitu nad Oceňovaním prevzal predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico, pričom vyzdvihol prínos programu k rozvoju vzdelávania a podpore pracovných miest v segmente informačné a komunikačné technológie

Ocenenia si z rúk ministra školstva Dušana Čaploviča a generálneho riaditeľa spoločnosti Cisco Slovensko Marcela Rebroša prevzali: František Jakab, manažér programu, Milan Ftáčnik, ktorý ako minister školstva v roku 2001 podpísal Memorandum o porozumení, lektori Vladimír Mitický z Popradu a Ján Krausko z Handlovej, pedagóg Peter Palúch zo Žiliny a Anton Čižmár, rektor Technickej univerzity v Košiciach. Záštitu nad oceňovaním osobností, ktoré sa najväčšou mierou pričinili o mimoriadne úspešnú implementáciu programu v Slovenskej republike, prevzal predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico.

"Sieťový akademický program Cisco Networking Academy má budúcnosť aj do ďalších rokov, pretože Slovensko, a nielen Slovensko, ale aj Európa, potrebuje takýchto odborníkov čoraz viac a pevne verím, že mladí ľudia sa vydajú touto cestou a nájdu odvahu ďalej pokračovať v tejto oblasti a byť aj úspešní," vyjadril sa na margo spolupráce na programe minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušan Čaplovič.

Do Sieťového akademického programu Cisco Networking Academy sa zapojilo už viac ako 25-tisíc študentov. V súčasnosti je v programe šesť univerzít, 62 stredných škôl a dve vzdelávacie inštitúcie na Slovensku. Študuje v ňom viac ako 6-tisíc študentov a participuje na ňom 170 vyškolených pedagógov.