Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Programová konferencia Smeru bude v sobotu, prídu aj zahraniční hostia

Na snímke vpravo premiér SR Robert Fico a vľavo predseda Zboru poradcov predsedu vlády SR Vladimír Faič. Foto: TASR - Martin Baumann

V Smere-SD sa čoraz viac ozývajú kritické hlasy, ktoré žiadajú zmeny v strane. Strana by mala predstaviť nové programové tézy od poradcu predsedu vlády SR Vladimíra Faiča.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Programová konferencia Smeru-SD sa bude konať v sobotu 22. októbra v Bratislave. Informovala o tom dnes jeho hovorkyňa Ľubica Končalová. Strana má na konferencii hovoriť o svojom ďalšom smerovaní.

V Smere-SD sa čoraz viac ozývajú kritické hlasy, ktoré žiadajú zmeny v strane. Strana by mala na konferencii predstaviť nové programové tézy, ktoré pripravoval poslanec Národnej rady SR a šéf Zboru poradcov predsedu vlády SR Vladimír Faič. Pôvodne mala byť ešte v septembri po summite lídrov EÚ, ale sociálni demokrati ju presunuli.

Pôvodné tézy z dielne Ľuboša Blahu a Pavla Pašku, ktoré definovali Smer-SD ako štandardnú programovú stredoľavú politickú stranu hlásiacu sa k tradičným hodnotám slovenskej a európskej sociálnej demokracie, strana stiahla.

Na konferenciu by mal prísť okrem straníkov aj predseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka a nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel, predseda Českej strany sociálnodemokratickej a predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka a rakúsky minister kultúry Thomas Drozda.