Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Progresívne Slovensko začína zbierať podpisy na registráciu

Ivan Štefunko Foto: FOTO TASR - Branislav Račko

Progresívne Slovensko chce byť podľa člena prípravného výboru Michala Trubana hnutím, ktoré zmení túto krajinu k lepšiemu.

Bratislava 29. mája (TASR) - Progresívne Slovensko zahájilo zber podpisov potrebných na registráciu politického hnutia. "Spúšťame zber podpisov pre založenie - nie politickej strany, ale politického hnutia Progresívne Slovensko. Nechceme byť len ďalšou stranou, ktorá sa prišla usadiť v politike," uviedol člen prípravného výboru Michal Truban.

Progresívne Slovensko chce byť podľa jeho slov hnutím, ktoré zmení túto krajinu k lepšiemu. Zároveň chcú dosiahnuť, aby Slovensko bola moderná, otvorená a solidárna krajina, na ktorú vedia byť ľudia hrdí a ktorá má nádej.

V prípravnom výbore politického hnutia Progresívne Slovensko sú občiansky aktivista a investor vo firmách Ivan Štefunko, právnička bojujúca proti extrémizmu a kyberšikane Irena Bihariová a podnikateľ a protikorupčný aktivista v oblasti IT Michal Truban.

"Zber podpisov chceme využiť na čo najširšie oslovenie a mobilizáciu ľudí. Naším cieľom nie je len vyzbierať 10.000 podpisov potrebných na registráciu hnutia. Túto akciu chceme využiť aj na budovanie a spájanie aktívnych ľudí, ktorí chcú pohnúť Slovensko vpred," podotkol Truban.