Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Projekt Ministerstva vnútra pomohol onkologickým pacientom

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Tie išli detským fakultným nemocniciam v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Bratislava 11. februára (TASR) - Projekt Euro pre onkológiu, ktorý pripravil rezort vnútra, pomohol vlani pacientom sumou takmer 22.000 eur. Tie išli detským fakultným nemocniciam v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Bratislavská nemocnica môže vďaka 13.023 eur zakúpiť prístroj, ktorý zabezpečuje efektívne čistenie dýchacích ciest, tzv. vysokofrekvenčný oscilátor hrudnej steny. Ten je určený najmä pre chronických alebo akútnych pacientov s respiračnými komplikáciami alebo pre pacientov s poúrazovými stavmi.

Oddelenia detskej onkológie a hematológie v Košiciach použili 5437 eur napríklad na nákup elektrických polohovateľných lôžok či na vybavenie kuchynky, kde sa pripravuje strava pre onkopacientov.

Finančný dar vo výške 3488 eur pomohol nemocnici v Banskej Bystrici spolufinancovať nákup zariadenia pre dynamický ohrev pacienta systémom vyhrievaných prikrývok, dojčenských váh a infusomatu.

Zamestnanci a príslušníci rezortu vnútra od roku 2011 dobrovoľne prispievajú v rámci projektu zo svojej mzdy. Pomoc sa prioritne delí medzi detské onkológie v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

TASR informoval Tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra SR.