Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Projekt Práca namiesto dávok sa podľa SaS osvedčil

Daniel Krajcer Foto: TASR/Martin Baumann

Daniel Krajcer dnes zhodnotil zapojenie Rómov do rekonštrukcie hradu Revište. Projekt chce teraz ponúknuť vláde.

Revištské Podzámčie 26. októbra (TASR) - Projekt z dielne strany Sloboda a Solidarita "Práca namiesto dávok" sa osvedčil. Dnes o tom informoval na tlačovej konferencii na hrade Revište poslanec Národnej rady SR Daniel Krajcer (SaS).

"Každopádne už dnes vieme povedať, že je to riešenie, ktoré funguje a môže naozaj v praxi riešiť obrovský problém, ktorý máme s armádou nezamestnaných, z nich významnú časť tvoria Rómovia," vyjadril sa Krajcer.

Strana SaS plánuje projekt ponúknuť vláde a inštitúciám, ktoré sa zaoberajú rómskou problematikou. Projekt je zatiaľ teoreticky rozpracovaný.

Krajcer sa na otázku TASR ohľadom ďalších podobných projektov v blízkej dobe vyjadril, že strana zvažuje ešte jednu takú alternatívu, ale je v štádiu príprav. "Podobný projekt plánujeme na východe republiky, kde strana oslovila starostu jedného z miest. Má ísť o projekt vo väčšom rozsahu a v zimnom období, aby bolo vidieť, že nejde len o sezónnu záležitosť."

Počas tohto týždňa pracovalo na rekonštrukcii chodníka pod hradbami hradu desať Rómov, ktorí za svoju prácu dostali 70 eur. Okrem úpravy chodníka pod hradbami pracovníci začali s inými úpravami, ktoré majú byť prípravou na nadchádzajúcu väčšiu rekonštrukciu plánovanú na budúci rok.