Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Projekty do programu Zelené oázy je možné prihlásiť do 15. januára

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

O príspevok na výsadbu a revitalizáciu zelene môžu požiadať samosprávy, neziskové organizácie, školy a komunitné centrá.

Bratislava 8. januára (TASR) - Prihlasovanie projektov do grantového programu Zelené oázy je otvorené do 15. januára. O príspevok na výsadbu a revitalizáciu zelene môžu požiadať samosprávy, neziskové organizácie, školy a komunitné centrá. V 18. ročníku si najlepšie komunitné enviroprojekty rozdelia 60.000 eur. TASR o tom informovala Nadácia Ekopolis.

Podtitul "Ruka v ruke" v sebe odráža spoluprácu aktívnych a nadšených ľudí, ktorí chcú rozvíjať verejné priestranstvá, so samosprávami. "Či už ide o výsadbu alejí, obnovu starých ovocných sadov, budovanie komunitných záhrad, čistenie alebo úpravu existujúcich priestorov, alebo ide o projekty, ktoré zadržiavajú a efektívne hospodária so zrážkovou vodou, možností je veľa," povedala programová manažérka Nadácie Ekopolis Ľubica Štúberová.

Zelené oázy sú grantovým programom Slovnaftu a Nadácie Ekopolis. Podporené projekty sa budú môcť realizovať na jar tohto roka.