Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Projekty Fóra života riešili v tomto roku už viac ako 250 prípadov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Projekt Zachráňme životy je systémom pravidelnej finančnej a materiálnej pomoci určenej na záchranu dieťaťa a pomoc jeho matke.

Bratislava 8. decembra (TASR) – Dva projekty konkrétnej pomoci občianskeho združenia Fórum života – projekt Záchraňme životy a poradňa Alexis, v tomto roku riešili už viac ako 250 prípadov žien v ťažkom období. TASR o tom informovala Margita Vanovčanová z občianskeho združenia Fórum života.

"V tomto roku bola výnimočná vzájomná spolupráca viacerých organizácií," povedala koordinátorka projektu Zachráňme životy Mária Demeterová. Podľa jej slov verejnosť prostredníctvom statusu na sociálnej sieti oslovil prípad, kedy sa spojili štyri organizácie na pomoc dvojici bezdomovcov s očakávanými dvojičkami. Ako doplnila, v súčasnosti sú z nich rodičia dvoch detí, otec rodiny pracuje a majú strechu nad hlavou.

V poradni Alexis i v projekte Zachráňme životy riešili rôzne prípady – ženy v ťažkej sociálnej situácii, tehotné, bez domova či podpory rodiny, partnera, pre ktoré bola interrupcia neakceptovateľná alebo z časových dôvodov nemožná. "Z 18 bábätiek, ktoré sa v roku 2018 v projekte narodili, dali mamičky na adopciu dve deti, ostatné žijú s matkami a niekedy aj viacerými súrodencami. Sme s nimi v kontakte aj po skončení v projekte, nikdy ich nenecháme bez riešenia, hoci hmotná a finančná pomoc by sa im zišla aspoň do troch rokov veku dieťatka," poukázala na ďalšie možnosti pomoci Demeterová.

Projekt Zachráňme životy je systémom pravidelnej finančnej a materiálnej pomoci určenej na záchranu dieťaťa a pomoc jeho matke. Poradňa Alexis pomáha ženám a dievčatám, ktoré uvažujú o potrate, trápi ich nečakané tehotenstvo, majú nejasné výsledky vyšetrení v tehotenstve, ich vzťahová situácia sa tehotenstvom zmenila, ale tiež ženám, ktoré majú za sebou umelý alebo spontánny potrat a touto skúsenosťou trpia.