Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Prokurátor J. Šanta doručil súdu ďalšiu komunikáciu z Threemy

Na archívnej snímke Ján Šanta. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na pojednávaní vypovedali ako svedkovia exmanželka obžalovaného Pavla R. Viera Rusková, obvinený v kauze Technopol Jozef D. a súčasný prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta doručil súdu údajnú komunikáciu Mariana K. cez aplikáciu Threema. Spravil tak na štvrtkovom pojednávaní v Ústave na výkon väzby Bratislava. Podľa Šantu má tak senát Špecializovaného trestného súdu, ktorý rozhoduje v kauze televíznych zmeniek, už kompletnú komunikáciu.

Na pojednávaní vypovedali ako svedkovia exmanželka obžalovaného Pavla R. Viera Rusková, obvinený v kauze Technopol Jozef D. a niekdajší majiteľ produkčného domu Forza a súčasný prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Pojednávanie pokračuje 28. októbra naplánovaným vypočúvaním Sylvie-Klaus Volzovej. Tá je bývalá spoločníčka Pavla R. v TV Markíza, ktorá bola súčasťou kauzy Gamatex. Z objednávky jej vraždy je Pavol R. obžalovaný v inom konaní.

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.