Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Záležitosť ohľadne trestného oznámenia J. Rajtára prevezme NAKA

Na archívnej snímke poslanec Národnej rady SR Jozef Rajtár (SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Medzi podozrivými sú okrem iných aj Marián K. a Ladislav B., ktorí sa podľa opozičného poslanca na základe pochybných operácií s nehnuteľnosťami mali dopustiť viacerých daňových podvodov.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Záležitosťou opozičného poslanca Národnej rady SR Jozefa Rajtára (SaS), ktorý podal v marci na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na neznámych páchateľov, ktorí údajne ako organizovaná zločinecká skupina mali spáchať viacero závažných trestných činov ekonomickej povahy, sa bude zaoberať Národná kriminálna agentúra (NAKA).

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry po preštudovaní trestného oznámenia odovzdal vec na vybavenie Národnej kriminálnej agentúre," uviedla vo štvrtok pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Rajtár analýzou svojich predchádzajúcich trestných oznámení dospel k názoru, že charakter, spôsob vykonania a následné maskovanie spomínaných skutkov si vyžadovalo súčinnosť viacerých osôb.

Opozičný poslanec tvrdí, že tieto osoby si museli byť vedomé nezákonného konania. Medzi podozrivými sú okrem iných aj Marián K. a Ladislav B., ktorí sa na základe pochybných operácií s nehnuteľnosťami mali dopustiť viacerých daňových podvodov vrátane neoprávneného uplatnenia si odpočtu DPH.