Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu v prípade subvenčného podvodu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obžalovaní predstierali tvorbu pracovných miest a doškoľovania zamestnancov prevádzky reštaurácie v Nitre s následkom škody v úhrnnej výške vyše 113.000 eur.

Bratislava 16. januára (TASR) - Štyri osoby budú čeliť obžalobe na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku za zločin subvenčného podvodu. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 15. januára tohto roku na Špecializovaný trestný súd obžalobu na štyri osoby - Mariána B., Denisu M., Vojtecha M. a Borisa S. za pokračovací zločin poškodzovania finančných záujmov európskych spoločenstiev a zločin subvenčného podvodu," uviedla v utorok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Ide o vec z obdobia rokov 2010–2012 v súvislosti s implementáciou eurofondového projektu v operačnom programe „Zamestnanosť a sociálna inklúzia“, v ktorej predstierali tvorbu pracovných miest a doškoľovania zamestnancov prevádzky reštaurácie v Nitre s následkom škody v úhrnnej výške vyše 113.000 eur. Konkretizovala hovorkyňa ÚŠP.

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu za zločin subvenčného podvodu aj v inom prípade, a to koncom decembra minulého roku. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 28. decembra 2017 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Inez Sz. za pokračovací zločin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev a zločin subvenčného podvodu," uviedla v utorok ďalej hovorkyňa ÚŠP.

Ide o vec v súvislosti s čerpaním finančných prostriedkov od Pôdohospodárskej platobnej agentúry na financovanie kúpy poľnohospodárskych strojov a rekonštrukciu príjazdovej cesty, kde na základe fiktívnych a falšovaných dokladov bola spôsobená škoda vyše 167.000 eur.