Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prokuratúra: Záznam z nehody Danka nateraz nie je možné zverejniť

Na snímke podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) sa usmieva pred hlasovaním poslancov o programe mimoriadnej schôdze parlamentu o odvolaní šéfa SNS z postu podpredsedu parlamentu pre okolnosti jeho dopravnej nehody v Bratislave vo štvrtok 18. januára 2024. Foto: TASR - Jakub Kotian

Je potrebné, aby ich obsah preskúmal a vyhodnotil dozorujúci prokurátor, a to aj v kontexte iných dôkazov, uviedla prokuratúra.

Bratislava 18. januára (TASR) - Kamerové záznamy z nehody podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) nateraz nie je možné zverejniť. Vyplýva to zo stanoviska bratislavskej krajskej prokuratúry.

"Vzhľadom na aktuálny stav vyšetrovania, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania, nie je možné kamerové záznamy nateraz zverejniť. Je potrebné, aby ich obsah preskúmal a vyhodnotil dozorujúci prokurátor, a to aj v kontexte iných dôkazov," uviedla prokuratúra.

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok 12. januára popoludní. Mala negatívny výsledok. Danko sa za incident ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.