Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prokuratúra podala sťažnosť v prípade poslanca Igora M.

Igor M. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Polícia informácie Igora M. preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize.

Bratislava 7. marca (TASR) – Dozorový prokurátor podal sťažnosť v prípade poslanca Národnej rady (NR) SR Igora M., v ktorom Okresný súd (OS) Bratislava I zastavil stíhanie pre trestný čin ohovárania premiéra Roberta Fica. Pre TASR to uviedol hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Michal Šúrek.

"V predmetnej trestnej veci bola zo strany dozorového prokurátora podaná sťažnosť," povedal Šúrek pre TASR.

Okresný súd vo februári tohto roka zastavil trestné stíhanie poslanca NR SR Igora M. v prípade trestného činu ohovárania, nakoľko skutok nie je podľa neho trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci.

Krajská prokuratúra v Bratislave v prípade tvrdení Igora M. o údajnom účte premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v daňovom raji v Belize podala obžalobu 14.9.2017.

S informáciou o Ficovi vyrukoval Igor M. v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Mal pritom vychádzať z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke. Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa Igora M. 674 miliónov dolárov. Premiér Fico označil tieto vyhlásenia za hlúposti.

Polícia informácie Igora M. preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize. Tá uviedla, že Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize.