Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Prokuratúra v prípade chirurga stále čaká na výsledky právnej pomoci

Policajná eskort vedie Yassinea Salhiho na archívnej snímke 28. júna 2015. Foto: TASR/AP

Voči plastickému chirurgovi, ktorý pôsobil v Adelais Clinique bez atestácie, v súčasnosti vedie okresná prokuratúra tri trestné konania.

Bratislava 22. júna (TASR) - Okresná prokuratúra Bratislava I zatiaľ nedostala výsledky právnej pomoci v prípade Adelais Clinique, v ktorom čelí obvineniu plastický chirurg bez atestácie Yassine G. Prokuratúra čaká aj na informácie v súvislosti s výsluchom svedka v Mexiku. TASR to povedal prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava Matej Izakovič.

"Doposiaľ prokuratúra neobdržala výsledok právnej pomoci. Súčasne sa stále čaká na výsledok realizácie právnej pomoci od príslušného orgánu Spojených štátov mexických, spočívajúcej vo výsluchu svedka, plastického chirurga," povedal Izakovič.

Ozrejmil, že Okresná prokuratúra Bratislava I v marci adresovala štátnemu zastupiteľstvu vo Viedni žiadosť o právnu pomoc. Tá podľa jeho slov spočíva v zabezpečení doručenia uznesení o vznesení obvinenia, uznesenia o spojení trestných vecí obvineného a výzvy na ustanovenie obhajcu obvinenému chirurgovi do vlastných rúk.

Voči plastickému chirurgovi, ktorý pôsobil v Adelais Clinique bez atestácie, v súčasnosti vedie okresná prokuratúra tri trestné konania. Lekára začiatkom tohto roka za podvodné praktiky odsúdili aj v Rakúsku.

Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, "mali poškodené zdravie", poukázal v minulosti Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.

BSK v roku 2016 zastavil činnosť súkromného zariadenia Adelais Clinique, pretože nemalo potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robiť malo. Voči klinike vtedy začal aj správne konanie. BSK taktiež odstúpil polícii prípady viacerých nespokojných pacientov.