Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prorektor UK Dušan Meško bol v blízkosti Angely Merkelovej

Prorektor UK Dušan Meško hosťom v relácii SVET Tu a Teraz. Foto: Tablet.TV

V štúdiu TABLET.TV spomínal na nedávne odovzdanie čestného doktorátu prvej žene Nemecka.


Bratislava 26. novembra (TABLET.TV) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová si pred mesiacom v Bratislave prevzala čestný doktorát Univerzity Komenského. Počas tohto slávnostného aktu ju sprevádzal prorektor Univerzity Komenského Dušan Meško, s ktorým sa o tom v štúdiu TABLET.TV rozprával moderátor relácie SVET Tu a Teraz Pavol Demeš. „Bola to pre mňa úžasná životná skúsenosť,“ povedal Dušan Meško v relácii a dodal: „Mala excelentný prejav, hodný jej postavenia svetovej političky a špičkovej fyzikálnej chemičky, za ktoré dostala toto najvyššie ocenenie.“

Pozrite si SVET Tu a Teraz a dozviete sa aj to, kto a kedy dostal prvý čestný doktorát tejto univerzity, koľko osobností ho už má a koľko je medzi nimi žien.

Dušam Meško hovoril aj o medzinárodnom postavení a zahraničnej spolupráci UK. Teraz na nej študuje okolo 2 300 zahraničných študentov z vyše 70 krajín celého sveta. Sú najmä na Farmaceutickej fakulte, Prírodovedeckej fakulte a Fakulta manažmentu. Program vedú najmä v anglickom, ale aj francúzskom a nemeckom jazyku. Na univerzite pôsobí aj stovka učiteľov a výskumných pracovníkov zo zahraničia. Mnohí študenti UK naopak časť štúdia strávia na zahraničných školách. „Mal by nastať čas, aby si fakulty vytvorili také prostriedky, aby aspoň jeden semester strávili na renomovanej zahraničnej univerzite,“ hovorí Meško.