Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Prvé číslo časopisu Úradu splnomocnenca pre rómske komunity sa odkladá

Peter Pollák Foto: TASR/Martin Baumann

Splnomocnenec Peter Pollák na konci júna odhadoval, že do konca roka by malo vyjsť desať vydaní časopisu Romane nevipena. Má vychádzať v desaťstranovom formáte v náklade 6000 kusov.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Časopis, ktorý chce vydávať pod hlavičkou svojho úradu splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák, si na svoje prvé číslo ešte počká. Ministerstvo vnútra (MV) SR bude musieť nanovo vyhlásiť verejné obstarávanie na tvorbu a výrobu časopisu.

Výzvu zverejnilo ministerstvo 23. júla. "Reagoval na ňu však len jeden uchádzač, ktorý nepredložil všetky požadované dokumenty, čiže nesplnil podmienky verejného obstarávania," uviedla Alena Koišová z tlačového odboru MV SR. "Tender na prípravu a tvorbu obsahu i výrobu grafickej a elektronickej podoby časopisu Romane nevipena, sa preto bude musieť zopakovať," dodala Koišová.

Na vydávanie časopisu dostal ešte pred letom Úrad splnomocnenca pre rómske komunity 30.000 eur. Sumu ako finančnú podporu pre vydávanie časopisu presunul Úrad vlády SR rozpočtovým opatrením na ministerstvo vnútra.

Splnomocnenec Peter Pollák na konci júna odhadoval, že do konca roka by malo vyjsť desať vydaní časopisu Romane nevipena. Má vychádzať v desaťstranovom formáte v náklade 6000 kusov.

Pollák pre TASR uviedol, že cieľom osvetového periodika je zvýšiť informovanosť samospráv i terénnych pracovníkov zúčastňujúcich sa na projektoch pre rómsku komunitu. Poukázal pritom aj na fakt, že terénnej práci v prospech zlepšenia podmienok rómskeho etnika sa venuje v súčasnosti 2000 ľudí a je perspektíva, že ich počet sa bude zvyšovať.

"Dlhodobo im chýbajú informácie o pripravovaných projektoch a realizovaných aktivitách v oblastiach, v ktorých pôsobia a tento priestor doposiaľ nevyplnilo žiadne z existujúcich periodík," vysvetľuje Pollák účel časopisu. Splnomocnenec verí, že zvýšená informovanosť bude viesť ku skvalitneniu práce s rómskymi komunitami.