Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prvé priebežné výsledky by mohli byť známe o 21.30 h

Voliči v priestore na úpravu hlasovacích lístkov vo Voľbách do orgánov samosprávy obcí 2014 v obci Lazany, okres Prievidza 15. novembra 2014. Voľby v Lazanoch sa ako v jedinej z obcí na Slovensku začali o hodinu skôr a to už o šiestej hodine. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ak sa nevyskytnú komplikácie, oficiálne výsledky komunálnych volieb by mohli byť podľa Štatistického úradu SR známe v nedeľu (16. 11.) predpoludním.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Prvé priebežné neoficiálne výsledky komunálnych volieb by sa na webstránkach www.statistics.sk a www.volbysr.sk mohli objaviť hodinu a pol po uzatvorení volebných miestností. Podľa predsedníčky Štatistického úradu SR Ľudmily Benkovičovej to však bude závisieť aj od práce jednotlivých volebných komisií a kvality odovzdaných zápisníc.

"O ôsmej, keď sa zatvoria volebné miestnosti, hneď ako bude prvá miestna zápisnica skontrolovaná a vložená do systému, tak sa na dvoch webových stránkach budú prezentovať výsledky," priblížila Benkovičová. Na webových stránkach budú zverejnené výsledky hlasovania v mestách a obciach. Aktualizovať sa budú každých 10 minút.

Ak sa nevyskytnú komplikácie, oficiálne výsledky komunálnych volieb by mohli byť podľa Benkovičovej známe v nedeľu (16. 11.) predpoludním. Vo voľbách pred štyrmi rokmi sa totiž vyskytla komplikácia s jednou zápisnicou, na ktorú štatistici čakali niekoľko hodín.

Slováci si dnes volia nových primátorov, starostov a komunálnych poslancov. Hlas svojim favoritom môžu odovzdať do 20.00 h, keď sa volebné miestnosti uzavrú.