Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Prvé slovenské predsedníctvo v Rade EÚ má svoj nový web

Na snímke časť nového webu slovenského predsedníctva. Foto: www.eu2016.sk

Web okrem aktualít prinesie aj informácie o programe a prioritách, rozpočte či hlavných dejiskách podujatí.

Bratislava 9. mája (TASR) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky dnes spustilo jeden z kľúčových komunikačných kanálov blížiaceho sa slovenského predsedníctva v Rade EÚ. "Oficiálna webová stránka www.eu2016.sk je už online," TASR o tom informovali z tlačového odboru ministerstva.

"Prostredníctvom webovej stránky tradične komunikuje každé predsedníctvo. Dbali sme na to, aby bola naša predsednícka stránka komplexná, prehľadná, dynamická a zároveň intuitívna. Chceme, aby náš web bol prvou voľbou pre každého, kto sa zaujíma o historicky prvé slovenské predsedníctvo v Rade EÚ," povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

Web okrem aktualít prinesie aj informácie o programe a prioritách, rozpočte či hlavných dejiskách podujatí. Všetky prvky webstránky budú plne funkčné od 1. júla, kedy Slovensko prevezme predsedníctvo v Rade EÚ.

"Chceme, aby predsedníctvo SR v Rade EÚ prispelo k prezentácii krajiny. Je dôležité ponúknuť zahraničným návštevníkom relevantné informácie a zaujímavý obsah. Všetko podstatné sa o našom predsedníctve a Slovensku dozvedia z webu," uviedol štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivan Korčok.

Stránka má moderný vzhľad a jej návštevníkom ponúka množstvo praktických a zaujímavých informácií. Je k dispozícii v štyroch jazykových mutáciách – v slovenčine, angličtine, vo francúzštine a nemčine. Určená je médiám, politikom, štátnym zamestnancom, medzinárodným expertom, mimovládnym organizáciám, ale aj širokej verejnosti.