Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prvoaprílový ONLINE: Tak tomuto NEUVERÍTE!

Objav maskáčového kuraťa Foto: MO SR

Podľa TASR médiá na 1. apríla často neváhajú zverejniť aj tzv. „kačicu“, alebo inak povedané hlúposť, srandu, nezmysel, chyták. Ponúkame NEGARANTOVANÉ správy ONLINE, vrátane "kačíc" a iných "vtákov".

Bratislava 1. apríla (Teraz.sk) – Na Deň bláznov vám Teraz.sk priniesol prvoaprílový ONLINE, v ktorom sú všetky správy kompletne NEGARANTOVANÉ, o to však bláznivejšie. Hlavne nič z toho, čo vidíte v prvoaprílovom ONLINE spravodajstve, neberte vážne!

19:00 Náš prvoaprílový ONLINE sa končí. Ďakujeme, že ste ho s nami sledovali.

18:50 UNIKÁTNY LIEK - Už v roku 1939 spôsobila veľký rozruch informácia o vynáleze Dobrocilínu. Zázračný liek z Maďarska u nás vtedy prezentoval doktor Imre Závis. Po požití jedinej tabletky sa vraj aj z najhoršieho dieťaťa stáva hotový anjelik a na nočník sa pýtajú už batoľatá, aby mame nepošpinili plienku! Hoci bratislavské mamičky pochytila doslova dobrocilínová horúčka, doktor Závis sa aj so svojim vynálezom záhadne stratil.

Archívna snímka, r. 1939, autor Ladislav Roller.
Foto: REPROFOTO TASR – Milan Kapusta


Mamičky, máme pre vás dobrú správu! Po desiatkach rokov našiel Závisov recept na Dobrocilín jeho pravnuk Gejza a chystá sa do nášho hlavného mesta.

17:20
Trojica komičiek SketchShe prišla s novým videom. Tento raz ide o hudobnú aj módnu prehliadku minuloročných hitov. Veríme, že vám bláznivé vystúpenie spríjemní dnešný prvý apríl.


16:35
Nemecká kancelárka Merkelová sa už mimoriadne teší na rokovanie vládneho kabinetu. Na svojich ministrov sa rozhodla posvietiť si veľkými modrými očami.
Nemecká kancelárka Angela Merkelová
Foto: TASR/AP

16:00 NESPORNÝ ÚSPECH - Všetci to poznáme. Vychutnávame si kľud a domácu pohodu, ktorú nám však v okamihu zničí nepríjemný bzukot jedného z najväčších nepriateľov ľudského druhu – komára.

V obci Dunajské Bačorince však dokázali v boji s komármi dosiahnuť neobyčajné úspechy. „Zásluhu na tom mám najmä ja, ale aj členovia obecného zastupiteľstva, moja sekretárka a pracovníci obecného úradu,“ neskrýva radosť starosta Bačoriniec András Malý.

„Urobili sme zásadné opatrenia principiálneho charakteru,“ upresnil Malý v odpovedi na otázku, čo konkrétne v boji s komármi urobili. „Výsledky hovoria za všetko,“ spokojne sa usmieva starosta. „Hoci naša obec leží na brehu rieky, v dôsledku nami prijatých efektívnych opatrení sa v nej po celú zimu neobjavil ani jeden – jediný komár!,“ teší sa starosta.

Komáre, nikto ich nemá rád
Foto: TASR/AP


Malý zároveň priznáva, že nie všetky opatrenia, prijaté v posledných mesiacoch, boli také účinné, ako boj s komármi. Konkrétne odpratávanie snehu malo isté rezervy, čo sa prejavilo najmä tým, že bola horná časť obce kvôli snehu niekoľko mesiacov odrezaná od sveta.

„V tejto oblasti chceme pridať v najbližšom čase a najneskôr do konca mája sa so snehom efektívne vysporiadame,“ neskrýva optimizmus starosta.


13:40
Veselo bolo dnes aj na úrade vlády. Začiatok zasadnutia vlády SR sa niesol dnes v menej vážnom duchu. Rokovanie neotvoril premiér Robert Fico, ale jeho osobný čašník Jozef Ivančík.

"Cítil som sa ako premiér, nie som síce taký bohatý, ale bolo to o.k.," opísal svoje pocity. "Otváram rokovanie vlády," uviedol Ivančík pred ministrami. Podľa jeho slov boli niektorí zaskočení tým, že dnes ich má viesť čašník.

"Mali na mňa otázky, na ktoré som nevedel odpovedať, ale snažil som sa," pokračoval Ivančík, ktorý každý deň obsluhuje predsedu vlády. Podľa jeho slov ho preto veľmi dobre pozná, rovnako aj ostatných ministrov. "Všetci sú vtipní, ja sa s nimi stretávam denno-denne, keď sú u premiéra," doplnil.

13:08
Výborná správa pre všetkých školákov. Veľkonočné prázdniny potrvajú dva mesiace, tak, ako letné. Ich triedy zostanú teda poriadne dlho prázdne. "Tento nápad treba oceniť," konštatovala študentka jednej z bratislavských štredných škôl.
Ilustračné foto.
Foto: TASR - Pavol Ďurčo



12:33
VEŠTICA KONZULTUJE S DIKTÁTOROM - Rumunský komunistický vodca Nicolae Ceaušecsu, ktorému národ s obrovským potleskom opakovane skandoval, že je Slnkom národa, je podľa vedmy Terázie Večnej nespokojný s umeleckou úrovňou zverejňovaných fotografií. Ako príklad uvádzame neupravenú archívnu snímku zo zdrojov TASR, s ktorou spokojný je:

Fotografia americkej agentúry Associated Press z roku 1966, na ktorej je vtedajší čínsky premiér Čou En-laj (vľavo) a rumunský prezident Nicolae Ceaušescu, je zabalená v obale 24. marca 2015, deň pred dražbou osobných predmetov bývalého rumunského diktátora Nicolae Ceaušesca. Stál na čele jedného z najrepresívnejších režimov vo východnej Európe, komentuje AP. Napriek tomu stále fascinuje niektorých ľudí, a to aj 25 rokov po tom, ako ho počas revolúcie v roku 1989 spolu s manželkou Elenou popravili.
Foto: TASR/AP


Veštica si všimla, že čínskeho premiéra niekto na fotke prečiarkol a Ceaušesca zarámikoval. „Zarámikovali krajšieho,“ tajomne naznačil z ríše tieňov Ceaušescu bez toho, aby špecifikoval, kto je autorom rámčeka. Dodal však, že esteticky krajších by mali na fotografiách automaticky krúžkovať všetci a tých škaredších vyškrtnúť.


11:20
ŠOKUJÚCA TLAČOVÁ KONFERENCIA NA MO SR S MASKÁČOVÝM KURAŤOM- Minister obrany Martin Glváč, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek a riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš na dnešnej tlačovej konferencii rezortu obrany prezentovali vo veľkom štýle nečakaný objav. Falošné kura vo vojenských farbách určené na vojenskú konzumáciu by bolo inak škandálom, dnes to však uhrali na prvoaprílový žart.

Prvý apríl na MO SR, objav maskáčového kuraťa.
Foto: MO SR


„Zrejme ste prekvapení, že som prišiel na tlačovú konferenciu ministerstva obrany,“ naznačil na úvod tlačovky Jahnátek oblečený vo vojenských maskáčoch. Upozornil na finty, ktoré používajú rôzni výrobcovia či predajcovia potravín ako aj na boj, ktorý voči nim vedie jeho rezort. „To, s čím sme sa stretli pri poslednej kontrole, to nám vyrazilo dych. Zachytili sme dodávku kurčiat určených pre spotrebu na Ministertve obrany (MO) SR, vysvetlil Jahnátek.

"Sú to kurčatá chladené, určené pre MO SR. Chápeme, že je kura upravené farebne, v kamufláži vojenskej farby, ale myslíme si, že vzorka nie je vhodná na konzumáciu, dodal. Bíreš ho doplnil tvrdými slovami, rezortu obrany vraj za nenahlásenie prebaľovania kuraťa hrozí miliónová pokuta!

Minister obrany Glváč sa však vynašiel, objavené kura vraj určite nemá nič spoločné s Ozbrojenými silami (OS) SR. "Kolega prišiel o ôsmej ráno nenahlásene na MO SR v najvyššom velení vykonať túto kontrolu a nájsť toto krásne kura. Dôrazne sa dištancujeme od tohto kuraťa a tohto vzoru, nakoľko vôbec nekorešponduje s tým, ktorý máme zavedený," zdôraznil a hneď prezentoval to správne vojenské kura. "Vzor pre ozbrojené sily kuraťa je nasledovný. Vidíte ten diametrálny rozdiel? Už z týchto záberov vieme vyvrátiť, že by išlo o kura, ktoré používajú Ozbrojené sily SR," bránil sa Glváč.

Prvý apríl na MO SR. Detail vzoriek kuriat.
Foto: MO SR


Jahnátek však upozornil, že aj kura prezentované ako vojensky správne má chyby, nakoľko „na výložkách chýba hodnosť“.

Pozrite si fotogalériu z tlačovej konferencie




10:54
Urobte si žartík zo svojich priateľov. Webmagazin.sk priniesol rady, ako na to: Stačí kúpiť potravinársku farbu, napríklad modrú, a pridať ju do mlieka v škatuli. Potom len čakajte, kto si ráno ako prvý s prekvapeným výrazom v tvári zaleje cereálie napríklad modrým alebo zeleným mliekom.


10:29
VTÁČIA REVOLÚCIA - Tohto roku si pohľad na lastovičky sediace na drôte vychutnať nebudeme môcť. Ako sa nám podarilo zistiť z dobre informovaného zdroja, na protest voči aprílovému počasiu sa rozhodli na Slovensko nepriletieť. Z neustále meniaceho sa tlaku vzduchu mali čiperné lietavce migrény, čo už 21. storočí nemienia ďalej tolerovať.
Ilustračné foto
Foto: TASR - Pavol Ďurčo


10:00
VIDEO - Pozrite sa, aký žartík si urobila táto sympatická slečna z inštruktorov autoškoly. Ani nečakala na 1. apríl.

Zdroj: youtube

9:00
ZISTILI SME, AKO TO BOLO NAOZAJ - Milióny ľudí na celom svete v úžase pozorovali posledné zatmenie Slnka. Len nám sa však podarilo zistiť, prečo k nemu prišlo.

Vdova Mrkvičková – Planá z Bratislavy sa rozhodla využiť prvé lúče jarného Slnka a na balkóne si diskrétne opáliť zadné partie.

Slnko sa však na tieto partie vdovy Mrkvičkovej – Planej nevládalo pozerať a kým sa pretŕčala na balkóne, skrylo sa za Mesiac. „Vôbec som sa neopálila,“ povedala pre našu vešticu Teráziu večnú sklamaná Mrvičková – Planá.

Celý slnečný úhybný manéver si môžete pozrieť na tomto časozbernom zázname.



Zdroj videa: TABLET.TV

7:45
EKOLOGICKÉ RIEŠENIE PRE STARÝ MOST - Chýbajúce financie ba aj meškanie pri rekonštrukcii bratislavského Starého mosta má jednoduché a pritom ekologické riešenie. Prišli na to bratislavskí stavbári a inšpirovali sa pritom históriou, veď drevený most cez Dunaj už Bratislava raz mala.

28. apríla 1945 Slávnostné otvorenie dunajského mostu – celkový pohľad na nový most
Foto: TASR/Teslík


"Úžasné, ešte na tom ušetríme a zvyšné peniaze môžeme rozdeliť občanom, ktorí ich potrebujú. Napríklad JA," tešil sa v rozhovore s našou vešticou nemenovaný politik.


7:00
NAŠTVALI DEDA - V roku 1959 tisícky nadšených československých detí potešil Dedo Mráz, ktorý k nám prišiel na sovietskej rakete. Tu je originálna fotka z roku 1959 ako dôkaz:

Na archívnej snímke z 20. decembra 1959 tisícky detí víta Deda Mráza a jeho sprievod na sovietskej rakete v uliciach Košíc.
Foto: TASR/František Schingler


Pri príležitosti 1. apríla 2015 sa našej veštici Terázii Večnej podarilo kontaktovať Deda Mráza v ďalekej zamrznutej sibírskej tundre, jeho odkaz však bol chladný.

„Milé deti z Európskej únie, ak nebudete dobré, prídem za vami znova na sovietskej rakete. A tentokrát v priebehu roka a bez darčekov!,“ odkázal očividne namrzený Dedo.

6:30
METER VYSOKÍ HOBITI ŽIJÚ AJ NA SLOVENSKU - V priemere len meter vysokí ľudia druhu Homo floreniensis, ktorí podľa zistení vedcov ešte niekoľko tisícročí dozadu obývali spolu s modernými ľuďmi Homo sapiens sapiens indonézsky ostrov Flores, nevyhynuli.

Šokujúci objav vedcov naznačuje, že celé miléniá utajene prežívajú v slovenských horách. Stopy po nich sa našli v Tatrách aj Slovenskom raji. Dominantnému ľudskému druhu sa však úspešne vyhýbajú.

O ich prítomnosti svedčia olámané stromy v lese, keďže si drevom prikurujú svoje skromné ohníčky. Ich prítomnosť môže signalizovať aj fakt, že vám z dvora miznú sliepky a zo záhrady zemiaky, ktoré títo meter vysokí šibali šikovne kradnú. Často vyvlačujú z dvorov tiež železo, ktorého je horách zúfalý nedostatok. Nehnevajme sa za to na nich, veď len vďaka tomu v náročnom horskom ekotope prežívajú tisícky rokov!

Celotelová umelecká rekonštrukcia pravdepodobného vzhľadu Homo flereniensis
Foto: Kredit foto: S. Plailly/E. Daynès