Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

PS odmieta tvrdenia, že by prioritou vlády boli sociálne opatrenia

Na snímke podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Foto: TASR Jaroslav Novák

Kabinet by sa mal podľa Šimečku a Ódora viac sústrediť na pomoc ľuďom a riešenia v sociálnej oblasti, vzdelávaní a rozvoji regiónov.

Bratislava 27. marca (TASR) - Progresívne Slovensko (PS) odmieta, že by prioritou vlády v uplynulých mesiacoch boli sociálne opatrenia, ako tvrdí kandidát na prezidenta a predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini. Uviedli to predseda PS Michal Šimečka s lídrom kandidátky hnutia do eurovolieb a expremiérom Ľudovítom Ódorom.

"Prioritou vlády v prvých mesiacoch bola likvidácia spravodlivosti, nezávislých inštitúcií, nášho medzinárodného postavenia, pomsta, beztrestnosť a pomoc vlastným ľuďom," tvrdí Šimečka. Dodal, že vláda navyše svojim ministrom zvýšila platy.

Kabinet by sa mal podľa Šimečku a Ódora viac sústrediť na pomoc ľuďom a riešenia v sociálnej oblasti, vzdelávaní a rozvoji regiónov. "Je mnoho vecí, ktoré súčasná vláda mala za päť mesiacov spraviť a nespravila," dodal Ódor s tým, že vláda napriek sľubom výrazne neprispela k zlepšeniu sociálneho systému a stále chýba väčšia adresnosť.

Na tvrdenia PS reagoval po rokovaní vlády v Galante minister práce a Pellegriniho stranícky kolega za Hlas-SD Erik Tomáš. Za vyjadreniami opozičnej strany vidí strach PS a Pellegriniho protikandidáta Ivana Korčoka. Tomáš zároveň pripomenul kroky predošlej vlády. Hovorí o antisociálnych hrôzach kabinetu, ktorého súčasťou bol aj Korčok. Dodal, že ani Ódorova vláda neurobila veľa pre ľudí, vyčítal jej i to, že nešla na východ Slovenska ani po silnom zemetrasení.

Strana Hlas-SD dodala, že prioritou vlády sú 13. dôchodky, zastropovanie cien energií, rozvoj slovenských regiónov a pomoc všetkým, ktorí ju potrebujú. "Prioritou opozície na čele s PS sú obštrukcie v parlamente, protesty na námestiach, ohováranie Slovenska v zahraničí a cielená snaha ublížiť vlastnému štátu cez komplikácie pri eurofondoch," tvrdí strana s tým, že opozícia vidí v prezidentských voľbách šancu zvrátiť výsledky tých parlamentných.