Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

P.ŠUFLIARSKY: Budem považovať za úspech, keď sa objasní vražda Remiáša

Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky Foto: TASR/Michal Svítok

Vyšetrovateľ Policajného zboru vydal dňa 8. februára tohto roka uznesenie, ktorým pokračuje v prerušenom trestnom stíhaní v prípade smrti Róberta Remiáša z apríla 1996.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky bude považovať za úspech, keď sa podarí po 20 rokoch vyšetriť a objasniť vraždu Róberta Remiáša.

"Považujem za úspech, ak sa na základe kvalitnej spolupráce medzi policajtmi a prokurátormi podarí objasniť akúkoľvek trestnú činnosť, obzvlášť, ak ide o závažnú násilnú trestnú činnosť. Takáto spolupráca a jej výsledky dokazujú, že páchatelia trestných činov spáchaných aj v dávnej minulosti musia počítať s odhalením a vykonaním spravodlivosti vo vzťahu k nim," zdôraznil pre TASR Šufliarsky.

Ako dodal, "vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania, v snahe predísť zmareniu alebo sťaženiu dokazovania, nie je možné poskytnúť informácie o jeho aktuálnom stave".

Vyšetrovateľ Policajného zboru vydal dňa 8. februára tohto roka uznesenie, ktorým pokračuje v prerušenom trestnom stíhaní v prípade smrti Róberta Remiáša z apríla 1996. Na vydanie tohto rozhodnutia dal písomný pokyn prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave. TASR o tom prvý aprílový deň informovali hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka a hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Andrea Predajňová.

Róbert Remiáš zomrel pri výbuchu svojho auta dňa 29. apríla 1996 v Bratislave na križovatke ulíc Botanická, Karloveská a Devínska cesta. Muž mal byť spojkou s bývalým príslušníkom SIS Oskarom Fegyveresom, ktorý mal vypovedať, že na zavlečení syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča sa podieľala tajná služba. Policajný vyšetrovateľ obvinil z vraždy Remiáša dvoch údajných vykonávateľov Jozefa Roháča a Imricha Oláha.