Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Pyrotechnici dostali špeciálne autá

Minister vnútra Daniel Lipšic (vľavo) odovzdal policajtom 15 vozidiel Land Rover Defender 21. marca 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Pyrotechnici dostanú nové autá do ťažko prístupného terénu a ak pribudne aj balistická ochrana, budú v nich môcť prepravovať muníciu na miesto zneškodnenia.

Bratislava 21. marca (TASR) - Pyrotechnici vo všetkých krajoch a aj na letiskách v Bratislave a v Košiciach budú mať oddnes špeciálne autá pre svoju prácu.

Dostanú ich do ťažko prístupného terénu a ak pribudne aj balistická ochrana, budú v nich môcť prepravovať muníciu na miesto zneškodnenia.

"Je to prvýkrát, kedy to auto bolo koncipované tak, aby ho využívali pyrotechnici," povedal vedúci oddelenia pyrotechniky na Kriminalisticko-expertíznom ústave Juraj Kadecký.

Pyrotechnikom dnes 15 Land Roverov Defender odovzdal minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). Každý stál 70.000 eur.

Doteraz používali bežné autá, jediné špeciálne bolo na Kriminalisticko-expertíznom ústave v Bratislave. "Pyrotechnici musia mať čo najlepšie podmienky pre svoju prácu, jednak pre svoju vlastnú ochranu, ale aj pre ochranu ostatných," povedal Lipšic.

GALÉRIA: Pyrotechnici dostali nové autá




Tu bude player