Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO:ZMENA VO VLÁDE: R. Brecely sa vzdá funkcie ministra dopravy

Na snímke sprava predseda strany Smer-SD Robert Fico, predseda strany #Sieť Roman Brecely, predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda strany SNS Andrej Danko počas vyhlásenia pre média po rokovaní Koaličnej rady 19. augusta 2016 v Bratislave. FOTO TASR - Martin Baumann Foto: TASR Martin Baumann

Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) sa vzdá svojej funkcie. Oznámil to dnes predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico po rokovaní koaličnej rady. Správu budeme aktualizovať.


Bratislava 19. augusta (TASR) - Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) sa vzdá svojej funkcie. Oznámil to dnes predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico po rokovaní koaličnej rady. #Sieť by sa mala zlúčiť s niektorou z koaličných strán.




Koaliční partneri sa dohodli na zúžení štvorkoalície na trojkoalíciu. "Predsedova koaličných strán konštatujú, že nové rozloženie politických síl vo vládnej koalícii bude viesť k novej a efektívnejšej štruktúre a zloženiu vládnej koalície," uvádzajú v spoločnom vyhlásení predsedovia koaličných strán Fico, Andrej Danko (SNS), Béla Bugár (Most-Híd) a Roman Brecely.


b

Vládna koalícia má podľa nich naďalej 81 poslancov, ktorí podporujú programové vyhlásenie vlády. Po prestupe pätice poslancov zo #Siete do klubu Mosta-Híd zostali #Sieti len dvaja poslanci Alena Bašistová a Radoslav Procházka. Strana by sa mala zlúčiť s niektorou z koaličných strán.

Na snímke sprava predseda strany Smer-SD Robert Fico, predseda strany #Sieť Roman Brecely a predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas vyhlásenia pre média po rokovaní Koaličnej rady 19. augusta 2016 v Bratislave. FOTO TASR - Martin Baumann
Foto: TASR Martin Baumann



"Predsedovia koaličných strán berú s plnou vážnosťou na vedomie záujem predsedu politickej strany #Sieť nájsť zmysluplné využitie potenciálu strany #Sieť v štruktúre niektorej z politických strán vládnej koalície cestou integrácie," doplnil Fico.

Štyria koaliční lídri sa dnes stretli, aby prerokovali zmeny v koalícii, ktoré si vyžiadal prestup pätice poslancov Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka. Bugárovci tak majú teraz 15 poslancov ako SNS, #Sieť už iba dvoch, bez ktorých by koalícia stále mala v parlamente väčšinu.

Bugár už pred rokovaním potvrdil, že #Sieť zrejme z vlády vypadne a zo štvorkoalície vznikne trojkoalícia. Ministerstvo dopravy bude žiadať Most-Híd, záujem má aj o posty štátnych tajomníkov, prípadne ďalšie, ktoré v súčasnosti patria #Sieti. Ako možný nový minister dopravy sa spomína súčasný štátny tajomník na ministerstve dopravy Arpád Érsek.