Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

R. Fico: Kandidátom Smeru-SD na podpredsedu NR SR je P. Pellegrini

Na snímke predseda Smeru-SD Robert Fico a premiér Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár pred novinármi uviedol, že na stretnutí formujúceho sa poslaneckého klubu riešili organizačno-technické záležitosti.

Bratislava 10. marca (TASR) - Dosluhujúci premiér Peter Pellegrini je jediným kandidátom Smeru-SD na podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Potvrdil to predseda strany Robert Fico po zasadnutí poslaneckého klubu Smeru-SD. Dodal tiež, že on sa naďalej uchádza o post predsedu tejto strany a bude tiež zvažovať nomináciu na predsedu poslaneckého klubu. Klubu poslancov Fico šéfoval aj v uplynulom volebnom období.



Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár pred novinármi uviedol, že na stretnutí formujúceho sa poslaneckého klubu riešili organizačno-technické záležitosti. Podľa Blanára sa rozprávali aj o prerozdelení parlamentných výborov, Smer-SD má záujem o kontrolné výbory. "Pevne verím, že aj budúca koalícia bude toto ctiť, že opozícii budú patriť kontrolné výbory, na toto si budeme nárokovať," dodal s tým, že mená na predsedov výborov nechcel konkretizovať.