Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. FICO: Sestry môžu individuálne rokovať s riaditeľmi nemocníc

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Sestry súhlasia s návrhom premiéra, aby sa vrátili naspäť do nemocníc, majú však podmienky.


Košice 6. februára (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa dnes vyjadril v Košiciach k návratu zdravotných sestier do nemocníc a ich požiadavkám.

"Na individuálnej báze má každá jedna sestra, ktorá sa chce vrátiť, právo rokovať s riaditeľom nemocnice o individuálnej platovej zmluve medzi ňou a nemocnicou," týmito slovami reagoval premiér na piatkové (5.2.) vyjadrenie šéfky sesterských odborov Moniky Kaveckej o tom, že súhlasia s návrhom premiéra, aby sa sestry vo výpovediach vrátili naspäť do nemocníc.

Žiadajú však splnenie niektorých podmienok, napríklad, aby mali pracovnú zmluvu na dobu neurčitú či dodržiavanie personálnych normatívov vo všetkých nemocniciach.

"Nespájajme, prosím, tieto veci s návrhom memoranda, ktoré pripravili odborárky, pretože profesné organizácie označili tento dokument za nerealizovateľný. Mnohí hovoria o protiústavnosti tohto dokumentu. My sme ho označili za dokument, ktorý jasne naznačuje, že odborárky sa nechcú dohodnúť," povedal Fico a zopakoval, že sestry majú možnosť rokovať na individuálnej báze o podmienkach medzi konkrétnou zdravotnou sestrou a nemocnicou.