Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

R. Fico: V nedeľu ráno, či už zo smútku, alebo z radosti, budem opitý

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR - Branislav Račko

Reagoval na poznámku, že Hospodárske noviny chystajú na nedeľu o ôsmej ráno povolebnú diskusiu so zvolenými stranami.

Bratislava 1. marca (TASR) - K volebným preferenciám sa premiér Robert Fico (Smer-SD) vyjadrovať nechce. O novom parlamente a vláde rozhodnú podľa neho ľudia. Zostavovať kabinet by síce opäť chcel, ale nemieni predbiehať. Už dnes však vie, že v nedeľu ráno (6.3.), keď už budú známe neoficiálne výsledky parlamentných volieb, bude opitý.

"V nedeľu ráno, či už zo smútku, alebo z radosti, budem opitý," povedal dnes s úsmevom premiér počas predvolebnej diskusie HNClubu v Bratislave. Reagoval na poznámku, že Hospodárske noviny chystajú na nedeľu o ôsmej ráno povolebnú diskusiu so zvolenými stranami.

Fico by bol rád, keby po voľbách vznikla stabilná dvojkoalícia s účasťou Smeru-SD. Slovensko totiž podľa neho potrebuje stabilitu, a to aj vzhľadom na blížiace sa slovenské predsedníctvo v Rade EÚ.

Smer-SD, ktorý takmer určite vyhrá voľby, už avizoval, že bude uvažovať o spolupráci so všetkými stranami, ktoré sa dostanú do parlamentu. Primárne so štandardnými. Za tie považuje najmä KDH, Most-Híd a SNS.

KDH hovorí, že nemieni dopĺňať Smer-SD, chce mu vytvoriť alternatívu. Most-Híd sa vyjadruje nejednoznačne. Zdôrazňuje síce potrebu vzniku pravicovej vlády, ktorú preferuje, ale Béla Bugár tiež pripustil za istých okolností koalíciu so Smerom-SD.

KDH aj Most-Híd zároveň avizujú, že urobia všetko preto, aby vznikla pravicová vláda. Pre SNS bude partnerom na rozhovor každý, kto sa dostane do parlamentu.