Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

R. Fico: Vítam rozhodnutie A. Kisku založiť stranu, teším sa z neho

Na archívnej snímke Robert Fico. Foto: TASR/Úrad vlády SR

Kiska je podľa jeho slov jeden z najlenivejších politikov, akých Fico za 25 rokov politickej kariéry videl.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Predseda Smeru-SD Robert Fico víta rozhodnutie prezidenta SR Andreja Kisku založiť novú politickú stranu a osobne sa z neho teší. Povedal to vo videu zverejnenom na sociálnej sieti. Fico v ňom zároveň útočí na Kisku. Označuje ho za jedného z najlenivejších politikov, ktorý chce cez moc zamiesť pod koberec svoje kauzy.

"Rozhodnutie pána prezidenta Kisku založiť novú politickú stranu vítam a osobne sa z neho aj teším. Napravo od stredu totiž prichádza nový kohút a na tom malom pravicovom smetisku sa budú musieť viacerí pomestiť," povedal Fico.

Kiska je podľa jeho slov jeden z najlenivejších politikov, akých Fico za 25 rokov politickej kariéry videl. "Čo je najdôležitejšie, on nechce nič iné, iba sa dostať k moci, aby pod koberec pozametal všetky jeho daňové, pozemkové a bohvieaké podvody, ktoré ešte vyjdú na povrch. Takže, pán Kiska, good luck," odkázal Fico.

Kiska v stredu potvrdil, že založí politickú stranu. "Slovensko chce zmenu. Tieto voľby sme vyhrali. Teraz musíme vyhrať parlamentné voľby. Preto založím politickú stranu. Chcem spojiť slušných a ochotných ľudí a zmeniť našu krajinu k lepšiemu," uviedol. Ďalšie informácie predstaví až po skončení svojho mandátu 17. júna 2019.