Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

R. Fico: Za výsledok volieb nesie zodpovednosť aj prezident SR

Na archívnej snímke prezident SR Andrej Kiska a premiér Robert Fico. Foto: TASR/Martin Baumann

Každý z nás urobil nejaké chyby a prejavilo sa to vo výsledkoch, tvrdí Fico.

Bratislava 6. marca (TASR) - Za výsledok sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb nesie zodpovednosť každý politik, vrátane prezidenta SR Andreja Kisku. Povedal to dnes líder Smeru-SD Robert Fico v televízii TA3.

"Pán prezident tiež niečo konal počas kampane. Každý z nás urobil nejaké chyby a prejavilo sa to vo výsledkoch. Ľudia rozhodli a na ľudí sa nehodno hnevať. Takto to je, musíme s tým žiť. Nenariekam, rešpektujem výsledky volieb," uistil Fico.



Výsledok svojej strany napriek strate považuje za solídny. "Je našou povinnosťou pretaviť tento výsledok do zostavenia zmysluplnej vlády. Ak takáto vláda vznikne, bude to vláda kompromisov. Neviem si ale predstaviť, že by sme dali priestor experimentom alebo koalíciám, ktoré sú o ničom. Vyviniem všetky svoje schopnosti na zostavenie vlády," deklaroval šéf Smeru-SD.

Fico spomenul päť strán, ktoré prichádzajú do úvahy na zloženie zmysluplnej koalície. Konkrétny byť nechcel, potvrdil však, že spolupráca s Marianom Kotlebom neprichádza do úvahy.

Premiér sa ešte dnes alebo v pondelok (7.3.) stretne s prezidentom Andrejom Kiskom, od ktorého by mal dostať poverenie na zostavenie vlády. Fico aj preto pripúšťa, že na pondelkový summit do Bruselu nepôjde a Slovensko by zastupoval český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).