Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Fico želá R. Procházkovi, aby bol premiérom

Na kombosnímke vľavo predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a Radoslav Procházka (vpravo), predseda #Siete. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Procházka sa ohradil, za premiérovým želaním vidí obavu z možných problémov so štátnym rozpočtom, ktorý vytvorila vláda.

Bratislava 1. marca (TASR) - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) želá lídrovi mimoparlamentnej Siete Radoslavovi Procházkovi, aby bol premiérom. Potom podľa neho pochopí, aké je to viesť krajinu.

"Ak je všetko zlé, ako hovoríte, vysvetlite mi, ako je možné, že Slovensko malo posledný štvrťrok 2015 najvyšší hospodársky rast v celej EÚ, že klesá nezamestnanosť. Ako je možné, že máme v perfektnom stave verejné financie a som presvedčený, že plán, ktorý si nastavil Kažimír, dosiahnuť v roku 2018 vyrovnaný rozpočet, je absolútne realistický," obrátil sa Fico na Procházku v dnešnej predvolebnej diskusii HNClubu.

Procházka sa ohradil, za premiérovým želaním vidí obavu z možných problémov so štátnym rozpočtom, ktorý vytvorila vláda. "Nikdy som nepovedal, že všetko je zlé, ale ak je to želanie, ktoré ste vyslovili, úprimné, tak začínam mať vážnu obavu o tú mínu, ktorú údajne minister financií necháva v štátnom rozpočte na tento rok," reagoval na Ficove vyjadrenia Procházka.

Súhlasí, že na Slovensku nie je nemožné nájsť si prácu, problémom však podľa neho je to, koľko za prácu ľudia dostávajú, Hovorí o pracujúcej chudobe. "Na mnohých miestach Slovenska je problém, koľko za tú robotu ľudia dostanú," povedal s tým, že štát si berie od ľudí čoraz viac a nedáva im službu, akú by mal dávať.

Predseda SNS Andrej Danko atmosféru trochu odľahčil. "Ja by som chcel za ministra financií Andreja Babiša," poznamenal s úsmevom. Vysvetlil, že sa mu pozdávajú niektoré stimulujúce opatrenia, ktoré prijímajú v Česku. Podľa Danka síce máme vlastný štát, ale nedokážeme ho dobre spravovať.