Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

R. Fico zvolal rokovanie vlády s jediným bodom programu

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico . Foto: TASR - Martin Baumann

Rozhodnutie premiéra privítal koaličný Most - Híd.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa rozhodol zvolať na stredu 23. augusta rokovanie vlády. Oznámila to jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová, ktorá médiám poskytla Ficovo stanovisko. Ten v ňom svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že sú body programu, ktoré znesú odklad, ale o jednom musí kabinet rokovať.

"Ide o schválenie mandátu pre predsedu vlády na zajtrajšie (23.8., pozn. TASR) stretnutie premiérov Slovenska, Česka a Rakúska s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v rakúskom Salzburgu," píše v stanovisku premiér.

Témou schôdzky je podľa Fica okrem iného smernica o vysielaní pracovníkov. "Vyriešenie tejto témy je v národnoštátnom záujme Slovenska," zdôraznil. Na rokovaní vlády sa zúčastní aj podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

Ficov krok víta strana Most-Híd. "Vítame tento ústretový krok zo strany premiéra, ktorý sa rozhodol zvolať vládu len s jedným neodkladným bodom programu, ktorý súvisí s jeho zajtrajšou zahraničnou pracovnou cestou. O ostatných plánovaných bodoch budeme rokovať až po vyriešení koaličnej krízy," uviedol Most-Híd vo svojom stanovisku.

V niektorých médiách sa objavila v pondelok (21.8.) informácia, že predseda SNS Andrej Danko požiadal svojich koaličných partnerov Smer-SD a Most-Híd o odloženie rokovania kabinetu do času, kým nezasadne Koaličná rada. Zároveň informoval, že jeho ministri na vládu neprídu. Koaličná rada sa má zísť v piatok 25. augusta. Mala by rokovať o riešení koaličnej krízy, do ktorej sa koalícia dostala potom, ako predseda SNS Andrej Danko vypovedal k septembru koaličnú zmluvu.