Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

Na snímke vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) počas brífingu v areáli Rooseveltovej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici v piatok 17. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Atentát na premiéra Fica podľa ministra obrany tým najzásadnejším spôsobom znehodnotil kvalitu demokracie na Slovensku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. mája (TASR) - Cesta k zmieru v spoločnosti nevedie cez falošnú politickú korektnosť. Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že jedinou cestou vpred je sebareflexia. Poukázal tiež na to, že rozumie iniciatíve zvolať stretnutie predsedov parlamentných strán, ale šéf Smeru-SD Robert Fico je v nemocnici.



Podľa ministra je nepochybné, že spoločnosť potrebuje zmier a vzájomný rešpekt. "Cesta k nemu nevedie cez falošnú politickú korektnosť. Kým sa nevysporiadame s rétorikou politikov, vybraných médií a novinárov, ktorá bola roky postavená na dennodennom označovaní Roberta Fica ako zločinca, mafiána, vraha, diktátora, Putinovho sluhu a zlo, ktoré treba zastaviť," zdôraznil Kaliňák.

Atentát na premiéra Fica podľa ministra obrany tým najzásadnejším spôsobom znehodnotil kvalitu demokracie na Slovensku. "Od parlamentných volieb v spoločnosti chýba stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov, a preto rozumieme iniciatíve zvolania okrúhleho stola predsedov parlamentných strán. Momentálne je však predseda strany Smer-SSD Robert Fico v nemocnici," podotkol.